E-mail: info@mercuryaudiovisueel.nl    -    Telefoon: 013 52 300 40
Logo Mercury

LED Scherm huren in regio Tilburg

De wereld van de podiumtechniek is altijd veranderend. Innovaties binnen de AV industrie gaan hard! Waar jarenlang licht de hoofdspeler was in het vormen van podia en het creëren van sferen, wordt video nu een steeds grotere speler. Projectie van video in combinatie met (natuurlijk) licht brengt echter grote uitdagingen met zich mee. Wellicht vindt u dan bij ons de oplossing: een LED scherm huren.

Doordat een LED scherm (zoals de naam doet vermoeden) gebaseerd is op het gebruik van LED technologie is er sprake van een hoge lichtintensiteit en grote contrasten. De schermen kunnen modulair worden opgebouwd en zijn daarmee zeer flexibel. Qua opstelling, formaat en resolutie. Doordat de schermen worden aangestuurd middels UTP zijn afstanden eenvoudig te overbruggen. De bijbehorende LED processor accepteert signalen tot 1080p. Dit signaal is zowel op HDMI, DVI als SDI aan te leveren.

Mercury biedt o.a. een modulair led scherm van Chauvet aan. Met een pixel afstand van 4.8 mm en tegels van 100 x 50 cm is dit scherm uitermate geschikt voor het weergeven van creatieve visuals. Wilt u een LED scherm huren voor het weergeven van zakelijke PowerPoint presentaties? Ook dan helpen wij u graag.

Een LED scherm huren brengt flexibiliteit en creativiteit.

Mercury biedt, buiten de verhuur van LED schermen, tevens een breed scala aan andere video oplossingen. Denk hierbij aan projectie-technologie (van desktop-projectoren tot high-end laser-video projectie), LCD televisieschermen (inclusief muurbeugel of vloerstatief), maar ook een ruim assortiment aan opname en weergave techniek.

Meer weten of nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer!

Draadloze video in onze verhuur

Het gemak van de draadloze microfoon is al jaren niet meer weg te denken uit de professionele audiovisuele sector. Draadloze video voelt dan aan als een logische volgende stap. Echter kwam hier altijd veel kosten bij kijken. We zeggen echter: kwam. Met de nieuwste toevoeging aan ons verhuur assortiment is draadloze video opeens betaalbaar.

De meest voor de hand liggende toepassing is het creëren van een draadloze camera tijdens een evenement of opname. Met het grootste gemak wordt een draadloze verbinding opgezet met een bereik van zo’n 300 meter. Wanneer er sprake is van een zichtverbinding (oftewel vrij zicht tussen de zender en ontvanger) kan dit zelfs oplopen tot 500 meter of meer.

Dit alles is mogelijk dankzij de Hollyland Cosmo 1000. De zender kan zowel SDI als HDMI ontvangen op een maximale resolutie van 1080p. Ook de embedded audio wordt netjes van zender naar ontvanger verstuurd. Aan de ontvanger kant is er tevens sprake van zowel SDI als HDMI connectoren voor het grootste aansluitgemak.

Beide units kunnen werken op accu, maar zijn tevens beide te voorzien van vaste spanning. Erg handig voor bijvoorbeeld het plaatsen van een extra videoscherm zonder de benodigde honderden meters SDI bekabeling.

Op zoek naar een verbinding voor grotere afstanden? Ook daarbij kunnen wij u helpen. In het verleden hebben wij reeds live-verbindingen kunnen realiseren middels aanwezig internetverbinding of het 4G netwerk. Beide in hoge kwaliteit en FULL HD.

Nieuwsgierig naar de prestaties van deze draadloze videoverbinding? Maak een afspraak en maak kennis met deze nieuwe stap in draadloos gemak.

GrandMA 3 Light beschikbaar voor verhuur

We hebben even moeten wachten, maar vandaag stond er dan toch plots een pallet voor ons klaar. Hij is er! Met trots presenteren wij u de nieuwste uitbreiding van ons verhuur assortiment: de MA Lighting GrandMA 3. De producten van MA Lighting zijn al langere tijd onderdeel van ons verhuur aanbod (in de vorm van onder andere een GrandMA 2 Ultra Light en een On-PC setup), dus de toevoeging van de nieuwste telg in deze familie kon niet uitblijven.

De software en hardware van MA is al jaren geroemd in de professionele audiovisuele markt. Onze eerste ervaringen met de nieuwe functionaliteiten van de GrandMA 3 voelen als thuiskomen in een nieuwe woning. De integratie van MA 3D (de visualiseer software van MA Lighting), uitbreiding van een groot aantal hard-key executors en de algeheel herziene layout van de tafel zijn nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om vernieuwingen binnen de wereld van MA. De software van de GrandMA 3 is op dit moment nog in ontwikkeling, dus we kijken met smart uit naar wat er in de toekomst nog gaat worden toegevoegd aan de nu al immense lijst van mogelijkheden.

Ook compatible met GrandMA 2 software

Ondanks dat de GrandMA 3 software op dit moment nog in de beta fase verkeert, is het tevens mogelijk om de software van de GrandMA 2 op de nieuwe hardware te draaien. Hierdoor zijn ook oude showfiles volledig te gebruiken. Op dit moment is de tafel in de verhuur dan ook enkel beschikbaar in combinatie met de GrandMA 2 software (welke is te kiezen bij het opstarten van de tafel). Toch al even proeven van de toekomst? Dat kan! U bent van harte welkom om de GrandMA 3 software eens onder handen te nemen, onder het genot van een goede kop koffie! Neem direct contact met ons op en maak een afspraak.

GrandMA 3 Light

Chauvet Professional Rogue R1 Wash – Nieuw

LED wash moving heads zijn één van onze meest verhuurde producten. Daarom werd het hoogtijd voor een update in ons aanbod. Jarenlang hebben de Inno Color Beam LED spots van American DJ hun mannetje gestaan in onze eigen producties, maar ook velen producties van derden. Wij vonden recentelijk in de Rogue R1 Wash van Chauvet Professional de perfecte vervanger. De R1 Wash biedt snelheid, een hoge lichtoutput, zoom en prachtige kleurmenging in een compacte en degelijke behuizing.

Twee van de belangrijkste motivaties voor deze upgrade zijn al snel te herkennen. Om te beginnen met de lichtbundel. Waar bij de Inno Beam nog voor elke kleur een losse LED unit zichtbaar was is dit bij de R1 Wash volledig samengevoegd tot één enkele kleur bundel. Ook bied de R1 Wash de mogelijkheid om gebruik te maken van de zoom functionaliteit (van 11 tot 48 graden).

Ondanks dat de kop (wegens deze zoom functionaliteit) groter is dan van de Inno Beam is deze alsnog razend snel. Ook installatie van de fixture is eenvoudiger en sneller geworden. De R1 Wash heeft een overzichtelijk menu en is uitgevoerd met Powercon en zowel 3 polige als 5 polige XLR connectoren. Zijn lage gewicht, zo’n zes kilogram, en de compacte base leidt er toe dat deze spot genoeg heeft aan één enkele klem welke via een Omega Bracket systeem aan de lamp bevestigd kan worden.

Al met al, naar onze mening, een waardevol update. Nieuwsgierig wat dit spotje in petto heeft? Zie dan in het filmpje hier onder de product demonstratie van Chauvet zelf. Niet overtuigd? Komt eens langs. Wij geven u graag een demonstratie.

Productvideo – Rogue R1 en Rogue R2Mercury Audiovisueel - © 2024