E-mail: info@mercuryaudiovisueel.nl    -    Telefoon: 013 52 300 40
Logo Mercury

Chauvet Professional Rogue R1 Wash – Nieuw

LED wash moving heads zijn één van onze meest verhuurde producten. Daarom werd het hoogtijd voor een update in ons aanbod. Jarenlang hebben de Inno Color Beam LED spots van American DJ hun mannetje gestaan in onze eigen producties, maar ook velen producties van derden. Wij vonden recentelijk in de Rogue R1 Wash van Chauvet Professional de perfecte vervanger. De R1 Wash biedt snelheid, een hoge lichtoutput, zoom en prachtige kleurmenging in een compacte en degelijke behuizing.

Twee van de belangrijkste motivaties voor deze upgrade zijn al snel te herkennen. Om te beginnen met de lichtbundel. Waar bij de Inno Beam nog voor elke kleur een losse LED unit zichtbaar was is dit bij de R1 Wash volledig samengevoegd tot één enkele kleur bundel. Ook bied de R1 Wash de mogelijkheid om gebruik te maken van de zoom functionaliteit (van 11 tot 48 graden).

Ondanks dat de kop (wegens deze zoom functionaliteit) groter is dan van de Inno Beam is deze alsnog razend snel. Ook installatie van de fixture is eenvoudiger en sneller geworden. De R1 Wash heeft een overzichtelijk menu en is uitgevoerd met Powercon en zowel 3 polige als 5 polige XLR connectoren. Zijn lage gewicht, zo’n zes kilogram, en de compacte base leidt er toe dat deze spot genoeg heeft aan één enkele klem welke via een Omega Bracket systeem aan de lamp bevestigd kan worden.

Al met al, naar onze mening, een waardevol update. Nieuwsgierig wat dit spotje in petto heeft? Zie dan in het filmpje hier onder de product demonstratie van Chauvet zelf. Niet overtuigd? Komt eens langs. Wij geven u graag een demonstratie.

Productvideo – Rogue R1 en Rogue R2Mercury Audiovisueel - © 2023